Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

4 Eylül 2013 Çarşamba

Custart kurabiye



Custart kurabiye nasıl yapılır?
Custart kurabiye tarifi
Custart kurabiye

  Merhaba arkadaşlar, bu kurabiye tarifini daha önce yayınlamıştım.Ama nasıl olduysa tarif yayından kalkmış bende anlayamadım.O yüzden yeniden yayınlamaya karar verdim.Bu kurabiyenin ana malzemesini yani custartı sevgili arkadaşım Songül'ün yengesi Hollanda'dan getirmişti.Nasıl bize özgü, yerel tatlılarımız varsa tavuk göğsü, kazan dibi gibi Hollanda'nın da muhallebi pudingi custartmış.Toz halinde paketlenmiş bu toz pudingi bizim akıllı Türk kadınları da kurabiye yapımında kullanmış.Bence çok da lezzetli bir tarif ortaya çıkmış.Bu custart unundan sevgili komşum Ülkü hanım da İngiltere'ye gittiğinde getirmişti ama Hollanda'nın custartının tadını vermedi.Şimdi custart kurabiyenin tarifine geçelim..


  • Custart Kurabiye için gerekli malzemeler
  • 1 paket custart unu
  • 1 paket margarin (eritilmiş, soğutulmuş)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yumurta
  • Aldığı kadar un ve boncuk şekerler


Custart kurabiye nasıl yapılır?
Custart kurabiye tarifi
Custart kurabiye

1 paket margarin eritilip soğutulur.1 paket custart unu, 1 su bardağı toz şeker ve yumurtayla birlikte bir kapta yoğurulur.Ardından aldığı kadar un ve 1 paket kabartma tozu eklenir.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil verilir,yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Üzerine boncuk şeker serpilerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirilir.

AFİYET OLSUN


4 yorum:

  1. Bizde toz pudingi, krabiye ve keklerde kullanıyor ya, galiba onun gibi. Ama oğlumun yanına gittiğimde , markete bir bakayım. Fikir ilginç,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili ıhlamurcum muzlu pudink'le kek yapıyorum harika oluyor.ama madem fırsatınız var custart ı mutlaka deneyin derim :)sevgiler

      Sil
  2. elıne sağlık cok guzel olmus

    YanıtlaSil
  3. O un ne unu acaba? Türkiyede bulabilirmiyim?

    YanıtlaSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme